Marie-Jeanne, architect

the mediator between head and hands must be the heart

zorgappartementen De Oogst en gezondheidscentrum met beschut wonen Wijchen

Zorgappartementen aan de Buizerdstraat in Wijchen, ontworpen in opdracht van woningcorporatie Talis en de ZZG Zorggroep. Het plan maakt deel uit van de bijzondere herontwikkeling van het gebied rond de Klapstraat tot een woonzorg- en servicezone, waar ook de vernieuwing van het zorgcentrum de Elsthof onder valt.

Care apartments at the Buizerdstraat in Wijchen, designed for social housing corporation Talis and their healthcare partner ZZG Zorggroep. Part of a bigger regeneration plan that also includes the renewal of care home the Elsthof and will turn the area into a live, service and care zone.

Het totale project beslaat drie woonblokken. Het eerste blok, De Oogst, bevat 46 zorgappartementen (huur), het tweede blok huisvest 24 appartementen voor bewoners van Pluryn en een gezondheidscentrum met een huisartsenpost, apotheek en een diagnostisch centrum. Voor het derder blok is het definitieve programma nog niet bepaald. De zogenaamde ‘levensweg’ verbindt de drie woonblokken en het vernieuwde zorgcentrum. Dit is een groene, deels overdekte voetgangersroute met ontmoetingsplekken voor de buurtbewoners. Elk woonblok bestaat uit een wit geschilderd L-vormig deel, de ‘haak’ genoemd, met balkons die gericht zijn op de zon en het park. De ‘toren’, een abstracter en compacter groen blokje, staat in de oksel van deze haak.

opdrachtgever Talis Nijmegen
ontwerp Marie-Jeanne Sas
project 46 zorgappartementen, 24 appartementen beschut wonen Pluryn, een eerstelijnsgezondheidscentrum met diagnostisch centrum en parkeergarage
status 1e fase, blok A De Oogst, opgeleverd zomer 2012, 2e fase blok B, in DO fase