Marie-Jeanne, architect

the mediator between head and hands must be the heart

villa Feline Nijmegen

Luxe villa met inpandig zwembad in de bossen van Nijmegen, ontworpen in opdracht van een particuliere opdrachtgever (en zijn katten).

Luxurious and sustainable villa with indoor swimmingpool in the woods of Nijmegen, designed for a private client (and his cats).

De villa ligt zorgvuldig ingepast op geaccidenteerd terrein in de bossen. Twee volumes, één van zwart baksteen en één van geprint glas, vormen samen een haak en voegen zich gezamenlijk naar de haaks gevormde bosrand. In deze beschermende omarming ligt de goudkleurige woon- en slaapcocon, waar een te openen en sluiten houten schoepengevel voor extra beschutting zorgt. Het zwarte bakstenen volume biedt ruimte aan een ruime garage, study, fitnessruimte, sauna en gastenverblijf, in het glazen volume bevindt zich een langwerpig zwembad.  Een interierarchitect ontwierp in nauwe samenspraak met opdrachtgever en de architect het gehele interieur van de woning. De villa is van de nodige domotica voorzien en is bijzonder energiezuinig, onder andere door het toepassen van een warmtepomp, sedumdaken en zonnepanelen. De omliggende tuin vormt de verbinding tussen de grillig natuurlijke omgeving en de strakke lijnen van de architectuur.

opdrachtgever particulier
ontwerp Marie-Jeanne Sas, met Ronnie van den Wildenberg / Pim Geerts
project nieuwbouw vrijstaande villa
bvo 660 m²
status opgeleverd voorjaar 2012, foto’s door Petra Appelhof